Hari ni kelas mama start pukul 2.30pm. Back-to-back, ok sampai pukul 6.20pm kang. Sementara tu, jom kita merapu sikit. Bolehla, eh?
Seumur hiduplah, agak-agaknya ada tak makanan yang biasa-biasa yang selalu kita makan tapi orang lain rasa macam pelik jek, apa yang ko makan ni. Ada tak? Meh mama nak story-mory sikit.
Pajeri Mangga
Ni lah first time seumur hidup mama jumpa pajeri mangga. Kalau pajeri nanas atau pajeri terung tu, memang biasa lah pada mama. Memang selalu pun disantapkan. Rupa-rupanya, kat Melaka, pajeri mangga is biasa. MIL kata, tak sedap. Pajeri nanas or pajeri terung wayyyyy better. Oh ye! Pajeri ni mama terdiscover masa kenduri makcik sebelah hari tu.
Minyak Lauk
Oh, ni antara favourite mama. Apa tu minyak lauk? Minyak lauk tu ialah minyak yang digunakan untuk goreng ikan. Sedap weh, tak percaya cubalah try. Nasi putih panas-panas berasap tu, splash sikit minyak goreng ikan tu, lepas tu curah kicap. Boleh lupa diri masa makan nasi. Hehehehe...
Tapi awas! Amaran keras untuk yang tengah berdiet atau pun tak pernah diet. Makanan ni kalau diamalkan, insyaAllah, mencanak-canaklah naik berat tu.
Pisang Cicah Sambal
Pisang goreng cicah sambal memang tak pelik. Ni biasa jek. Biasa sangat. Siapa pernah makan pisang fresh cicah sambal?
Tengok, tengok...mana ada. Mama sorang jek. Tak ke pelik tu. Hehehehe...
Encik Hafiz sangat pelik bila tengok mama cicah pisang dengan sambal. Tak habis-habis dia kata "Peliknya...peliknya". Rasanya sama jekla macam makan goreng pisang tu.
Agaknya dah memang asal kejadian mama macam tu kan, apa saja seboleh-bolehnya nak dicicah. Hahahaha...
Yang ni sumpah tak pelik. Hehehehe...Saja mama nak show off sikit. :P
So called BigMac, versi mama. |
Tasty pockets |
No comments:
Post a Comment