Tahu tak, seksyen paling best ever untuk merewang ialah seksyen masakan pengantin. Betul ni, kalau tak percaya, cuba try test. Bila ada jiran sebelah menyebelah, atau belakang-membelakangi buat kerja kahwin, pergilah buat-buat sibuk kat tempat orang masak untuk pengantin.
Siakap tiga rasa tomyam. |
Sebab apa tau, siakap mama lagi melets uolls. Tak meleleh ke ayaq lioq tengok ikan mama ni? ;P MIL and Mira dah try buat, tapi sorang pun tak dapat macam yang mama buat. Mau mama tak bongkak kat sini. Hehehehe...
Tapi kan, Cik Na Razak, tukang masak hari tu, memang canggihlah dia. Tak pernahlah mama jumpa orang kat kampung-kampung ni nak buat chicken boxing. Mama pun tak terpikir weh. (Konon kalau berpikir tu, tau lah buat... ceit!).
Dalam pada dok tengok Cik Na ni dok gaul tepung nak celup ayam tu, mama pun koreklah rahsia. Sungguhlah Cik Na ni tak lokek orangnya. :). Balik rumah, mama terus try. First try, tak jadi sangat. Ada yang kurang. Second try masa kat rumah MIL, terus jadi, macam lagi sedap pulak. (Lawan tokey). Teruslah kerjakan cendawan, buat cendawan goreng. Tapikan, cendawan ni tak boleh makan pulun-pulun sangat, kan? Kolesterol tinggi, merasalah heart attack pulak kang.
Cendawan goreng. |
Sawi goreng. |
Sawi pahit. |
Pucuk keledek goreng. |
Kalau mama jual mix tepung ni, ada tak yang nak beli? ;P
Gila, plagiat idea orang buat bisnes pulok.
No comments:
Post a Comment